קרע ברישתית - טיפול לייזר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

19/11/2000 | 18:54 | מאת: יוסי

ד"ר נכבד לפני שבועיים באופן פתאומי רואה ברקים בעין שמאל (בחשיכה) למחרת תוך כדי נהיגה הבחנתי פתאום בכתם כהה כמו וילון קטן במרכז העין שהתפזר לאחר דקות ספורות. בבדיקה מיידית בקופ"ח הובחן קרע קטן, וחריר, ברישתית. נשלחתי לבי"ח ושם אומת העניין, ועברתי במקום טיפול בלייזר. מאז הטיפול עבר שבוע ועדיין:- 1. יש לי ברקים בחשיכה בפינת העין. 2. במרכז העין אני עדיין מבחין בכתם אפור בהיר , שנע כמו מדוזה, ובמבט לכוון השמיים הבהירים אני מגלה גם הרבה מאד נקודות קטנטנות(נמלים) מה דעתך האם הלייזר לא הצליח ? האם הכתם והנקודות צריכים להתמסמס ולהעלם.? ואם כן בדרך כלל תוך כמה זמן?? האם מותר לי לטוס במטוס לחו"ל (הפרשי גובה,לחץ,וכו') תודה-רבה יוסי

20/11/2000 | 15:20 | מאת: ד"ר דני געתון

שלום רב, מדובר ככל הנראה בקרע ברשתית אשר התרחש לאחרונה וגרם לתופעות הללו. התופעות קשורות לרשתית ולזגוגית שלידה. תופעות כאלו יתכן ולא יחלפו אך יתכן כי יקטנו במימדים או שתתרגל אליהם. ודאי גם נאמר לך כי עליך לחזור לבקורות אצל רופא העיניים על מנת לעקוב אחר השינויים ברשתית. בברכה, ד"ר ד. געתון

20/11/2000 | 21:05 | מאת: ברכה

ד"ר געתון שלום גם אם תשובתך אינה מעודדת הייתי מבקש לחדד את התשובה . האם הכתם האפרפר שמתנהג בגמישות כמו מדוזה במרכז העין איננו אמור להתמסמס ואם כן האם זה לוקח זמן רב?? לא התייחסת לשאלתי האם מותר לי לטוס במטוס לחו"ל ? תודה-רבה יוסי

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע