דימומים ברשתית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

01/04/2002 | 02:26 | מאת: טלי

אומנם ראית י שמישהו בעבר שאל שאלה דומה אך מאחר ובעייתי דומה אבקש לפרטה: אני בת 32. לפני שנתיים אובחן דימום ברשתית העין (עקב בדיקה שגרתית) . הדימום נספג ללא התערבות רפואית. בדיקות דם (קרישיות יתר ) תקינות , צילום רשתית תקין . לאור התוצאות התקינות הניח הרופא כי הדימום נובע מקוצר ראיה גבוה (מספר 7, 7.5 ). מאז אני כל חצי שנה במעקב. במהלך בדיקות הנ"ל הפסקתי שימוש בגלולות למניעת הריון וברצוני כיום לחזור אליהם . הרופא עיניים טוען שזה אפשרי אך אני בכל זאת אשמח לקבל ממך חוו"ד מפורטת נוספת שכן אני מודאגת ! האם גלולות למניעת הריון עלולות לגרום לדימום נוסף או לשטף דם ? האם יכול להיווצר נזק בלתי הפיך??? האם יש שוני בלקיחת גלולות עם מינון הורמונים שונה לגבי התופעה הרפואית שלי? האם יש ספרות מקצועית מתאימה? האם עלי לדרוש לפני לקיחת הגלולות בדיקות נוספות??? ואם כן -אילו???? אודה לתשובה מפורטת בהתאם לתיאור הנ"ל למרות העלאת בעיה דומה בעבר ., וכמובן למרות המגבלות של יעוץ וירטואלי... המון תודה וסליחה על ריבוי השאלות ...... חג שמח

01/04/2002 | 04:36 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום טלי, אני באמת זוכר שאלה דומה. סוגים מסויימים של גלולות למניעת הריון עלולים להגביר את הסיכון לפגיעה בכלי דם. מאחר ואין אבחנה מדוייקת בדבר הסיבה לדימום שהיה ברשתית, יש להביא בחשבון גם אפשרות זו. עלייך להתייעץ בנושא עם רופא נשים, לספר לו על הארוע ברשתית, ולשקול אופציות אחרות במידת הצורך. חג שמח! ד"ר דניאל רוזנבאום

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע