לחץ תוך עיני

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

20/10/2000 | 20:16 | מאת: רחל

לאמי יש גלאוקומה. לפני כחצי שנה בקשתי לבדוק את הלחץ אצלי (בגלל התורשה). הרופא אמר שיש הבדל בין שתי העיניים בלחץ: אחת 15 והשניה 20. לאחר כמה שבועות,בבדיקה חוזרת שתי העיניים היו בלחץ 20. מה זה אומר ההבדל? הבנתי שלחץ 20 הוא עדיין תקין . האם צריך בכ"ז להיות במעקב?

25/10/2000 | 09:41 | מאת: ד"ר דני געתון

רחל שלום רב, ראשית עצם העובדה שיש לך במשפחה קרוב עם גלאוקומה - מחייבת מעקב שלך אצל רופא עיניים! שנית, הבדל של לחץ בין שתי העיניים גם הוא דורש מעקב וברור בסיסי. לחץ של 20 מילימטר כספית הוא לחץ שנחשב תקין-גבולי. אך הפרמטרים הקודמים ממלא דורשים מעקב וברור. בברכה, ד"ר ד. געתון

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע