אוביאיטיס

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

18/10/2000 | 21:39 | מאת: ה.יל

לד"ר געתון שלום, תודה על תשובתך. עברתי על כל גליונות הפורום הנמצאים באתר ולא מצאתי התיחסות לעניני הקונקרקטי. אין לי ענין בקשר להריון, ולכן אף לא לחשש תורשה. פגיעת האובאיטיס אצלי הפעם היא הפעם השלישית. הפעם האחרונה היתה לפני כ-20 שנה. האם זו מחלה שמקננת בשקט עד התפרצויות מחודשות? כמה זמן עשוי להיות טיפול ע"י טיפות ? סוג אחד של הטיפות מגדיל פרמננטית את האישון של העין הנגועה. מה הסיבה לצורך הגדלת האישון? אודה על תשובתך. אני מודאגת מאד ממצבי.

19/10/2000 | 11:40 | מאת: בנימין

גם אני סובל מהתקף שלישי של אוביאיטיס לאחר הפסקה של כ-20 שנה. לאחרונה עברתי השתלת קרנית. כרגע האוביאיטיס די רגוע. יש לי שלוש שאלות: 1. איזה טיפול רפואי ממולץ? 2. מה הסיכוי להחלים כליל מהמחלה? 3. אני סובל מאוביאיטיס בעין שמאל מזה 40 שנה. האם יש חשש שהמחלה תתפשט לעין ימין? תודה

19/10/2000 | 22:33 | מאת: ה.יל

שלום בנימין, אינני רופאה, אך אכתוב לך כל הידוע לי. הטיפול שקבלתי בפעמים הקודמות וכן אף עכשיו הוא בעיקרו בסטרואידים, והגדלת האישון של העין החולה כל הזמן. המחלה "רדומה" , והעובדה , שהיא הופיעה אצלי -וכן אצלך- בפעם השלישית. כן, למרבית הצער בפעם הזו היא בעין שמאל, ובשתי הפעמים הקודמות היא היתה בעין ימין. זו באמת מחלה מעצבנת וכואבת, וחשוב מאד לגשת לרופא עם הופעת האדמומית והכאב הראשון בעין. מאחלת לך הבראה. ה.יל

21/10/2000 | 19:51 | מאת: ה.יל

לד"ר געתון, אודה לך אם תענה לי על שאלותי האחרונות במכתבי האחרון. תודה.

25/10/2000 | 10:09 | מאת: ד"ר דני געתון

ה.י.ל שלום, אובאיטיס היא אכן מחלה אשר יכולה לחלוף ולחזור לפרקים. המחלה יכולה להיות שקטה לשנים ושוב לפרוץ. היא גם יכולה לחלוף לבלי שוב. הטיפול שאת מקבלת תלוי במצב הדלקת. לעיתים ניתן להפסיק את הטיפול בין ההתקפים אך בזמן התקף יש לקבל טיפול! הטיפול כולל (בין היתר) טיפות של אטרופין אשר מרחיב את האישון. הטיפול באטרופין חשוב מאד שכן הוא מוריד את הדלקתיות ומונע החרפה שלה! הוא גם מוריד את תחושת הכאב היכולה ללוות דלקת תוך עינית כזו ועוד. בבכרה, ד"ר ד. געתון

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע