השתלת קרנית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

08/07/2000 | 00:10 | מאת: אלי

ליפני כשנה עברתי השתלת קרנית בעין ימין עקב קאראטוקונוס קשה בעין לאחר שהורידו לי את התפרים הראיה חזרה להיות גרועה כמו ליפני ההשתלה. ןאין לי כבר דלקות אבל אני חייב עדשות קשות דבר שמקשה לי מאד את החיים רציתי לדעת אם יש עוד מה לעשות עם העין.

09/07/2000 | 22:47 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

אלי היקר, אני מבין מדבריך שלאחר הוצאת התפרים היתפתח לך אסטיגמטיזם (צילינדר) שדורש שימוש בעדשות. כדי ליעץ לך יותר אני צריך לקבל יותר מידע על מצב העין, המספר של העדשות, מיפוי הקרנית וכד. כדאי להייעץ על כך עם מומחה קרנית. ככלל ראיתי כבר מקרים בהם בוצע ניתוח לייזר (LASIK) לתיקון המספר או האסטיגמטיזם שנשאר לאחר השתלת קרנית. אני יכול להמליץ לך להיתיעץ על כך עם פרופ' פרוכט מבי'ח הדסה עין-כרם ירושליים - יש לו ניסיון בטיפולים כאלה.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע