מיקרופטלמיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

07/10/2000 | 10:15 | מאת: מאיר

לקרוב משפחה שלי נולד לפני כחצי שנה בן עם עין אחת לא מפותחת. הרופאים הגדירו תופעה זאת כ- microphtalmia . בנוסף, אמרו שאין היום שום טיפול רפואי שיציל את העין .והדבר היחיד שניתן לעשות הוא שבגיל חמש להרכיב לו עין תותבת. שאלתי: מדוע עין תותבת זו חשובה? ומדוע דווקא בגיל חמש ולא בגיל מוקדם יותר. תודה מראש מאיר

10/10/2000 | 20:46 | מאת: ד"ר דני געתון

מאיר שלום, המטרה בעין טוטבת (כפי שאני מבין מדבריך) היא למעשה כנראה קוסמטית. אני מבין מהדברים שהעין לגמרי לא מפותחת (דבר שהוא נדיר מאד) ולכן המטרה בטוטבת היא להקנות מראה סימטרי לפנים עם צדדים דומים במבנה שלהם. יש לחכות לגיל מבוגר יותר גם על מנת לראות מה הילד רואה וגם לראות איך העין מתפתחת ורק אז להחליט ולבצע סופית. את הגיל הסופי יש להחליט לגופו של ענין. ד"ר ד. געתון

14/10/2000 | 11:59 | מאת: מאיר

לד"ר געתון. ראשית תודה על תשובתך לשאלתי בנושא מיקרופטלמיה. יש לי עוד שאלה.בתשובתך אלי כתבת (ציטוט): "יש לחכות לגיל מבוגר יותר גם על מנת לראות מה הילד רואה וגם לראות איך העין מתפתחת ורק אז להחלחט ולבצע סופית" - סוף ציטוט. לאחרונה הרופא הודיע להם שהעין אינה פונקציונלית כלל ושאין סיכוי שהוא יראה בה. האם גם במצב זה גלגל העין יכול להמשיך ולהתפתח לגודל נורמלי כך שאולי לא יצטרך אפילו תותבת? תודה מראש מאיר

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע