עדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

07/07/2000 | 21:03 | מאת: אלינור בן-זגמין

הינני [בת 25] מרכיבה עדשות מגע צבעוניות לראייה [מספר 2.5] כבר 6 שנים. האם יש סכנה בכך לטווח הרחוק ,האם זה משאיר צלקות או פוגם בראייה בהמשך, האם אני יכולה ניתוח לייזר לתיקון הראייה? מצפה לתשובתך, בתודה מראש אלינור.

09/07/2000 | 23:10 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

אלינור היקרה, הרכבת עדשות מגע היא די בטוחה אבל אם מרכיבים אותן הרבה שעות ביום היא יכולה להיות מסוכנת ולסכן את הקרנית בזיהומים (במיוחד אם ישנים עם העדשות). המספר שלך מתאים עקרונית לניתוח לייזר בתנאי שהוא לא משתנה הרבה במשך הזמן. כדאי לבצע בדיקה תרום ניתוחית בה יבדקו את מצב הקרנית ואת התאמת העין לליזר ויגידו לך סופית אם ניתן לבצע את הניתוח (יש מקומות בהם מבצעים את הבדיקה הזאת במחיר סימלי).

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע