פזילה ובעיות ראיה
דיון מתוך פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע
בתי בת 5.5 נולדה עם פזילה, בגיל שנתתים הותאמו לה משקפיים מס4+ מאז בכל חצי שנה לערך הוחלף מס המשקפיים וכיום היא מרכיבה ביפוקל מס" +4 ו +7 וצילנדר בשני העיניים. עם המשקפיים היא אומנם לא פוזלת אך מדאיג אותי שמצב הראיה שלה מחמיר תוך תקופה כה קצרה. שאלותי הן: א. האם יש סיכוי שמצב העיניים ישתפר והמספר יירד? ב. הייתכן שהמצב מחמיר בשל התאמת משקפיים לא מדוייקת? ג. האם בבעיות מסוג זה ניתן לפתור בעזרת ניתוח? סליחה על אורך השאלה ותודה.
שיר שלום קצת קשה לענות על שאלותייך בלי לדעת פרטים נוספים כמו כמות הפזילה, מקורה, באיזה כיוון הפזילה ,ממה נובעת ועוד.... את כל הפרטים האלה כדאי מאד לבדוק. לא ניתן להבין משאלתך אם הילדה במעקב אצל רופא עיניים. במידה ולא קבעי לה תור-זה הכרחי. בברכה דנה
הי דנה, בוודאי שהילדה במעקב אצל רופא עיניים (אחת לחמישה חודשים), כאשר בכל בדיקה מספר המשקפיים עולה. היא פוזלת בכל פעם בעיין אחרת (כאשר העיין כאילו מביטה על האף) אך עם משקפיים היא ישרה.(כל עוד המספר מתאים) הילדה פוזלת מלידה ומבקרת אצל רופאי עיניים מגיל שלושה חודשים, רק שעד גיל שנתיים אף רןפא לא נתן לה משקפיים. אני מקווה שעכשיו המידע ברור יותר ואשמח לתשובה,תודה.
שלום שיר, א. אם הילדה לא פוזלת בזמן הרכבת משקפיים, הרי שהמצב כבר טוב למדי. יתכן שאחרי גיל 10 אפשר יהיה להפחית, בהדרגה, את מספר המשקפיים, אך זה לא מחוייב המציאות. ב. אם הילדה לא פוזלת, הרי שהתאמת המשקפיים טובה. במקרים כאלה של פזילה אקומודטיבית, חלק מרוחק הראייה מתוקן באופן אוטומטי ע"י עיני הילדה. יכולת זו הולכת ופוחתת באופן טבעי עם הגדילה, כך שיש להוסיף למספר על מנת להשלים את החסר. זה אינו מצביע על הדרדרות במצב. ג. לאחר גיל 18 ניתן יהיה, קרוב לוודאי, לתקן את רוחק הראייה ע"י ניתוח לייזר. בברכה, ד"ר דניאל רוזנבאום
תודה לך. האם גם קוצר הראיה יתוקן? במידה ומספר המשקפיים ירד לאחר גיל 10 האם הפזילה תשאר? האם השינוי במספר העדשות כל חמישה חודשים איננו מדאיג (התדירות איננה גבוהה מידי?) תודה.