החל מאיזה מספר מרכיבים משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

11/08/2015 | 15:43 | מאת: יבגי

שלום, יש לי שאלה שאני לא בטוח שיש עליה תשובה חד משמעית אבל אנסה בכל זאת: יש לי בעין אחת -1 ובשניה 0.75 עם 0.25 צילינד באחת מהן, עד כמה כדאי לי להרכיב משקפיים ביום-יום? כרגע אני לא מרכיב כמעט אף פעם (למעט נהיגה ומקרים מיוחדים בהם אני נדרש לראות היטב למרחק) ואני כן שם לב לפעמים שאני לא רואה מספיק טוב (פנים של אנשים מיותר מכמה מטרים בודדים). אשמח לחוו"ד בנושא, תודה רבה!!

23/08/2015 | 12:10 | מאת: רינת

שלום רב, במסגרת החוק ניגשתי לבדיקת ראייה אצל אופטיקה שאיני מכירה. אני מרכיבה כ - 50 שנה משקפיים ושנים רבות עם אותו מספר. לאחר הבדיקה אמר לי כי המספר ירד בכל עיין במספר אחד כלומר מ3.5 המספר במשקפיים הנוכחיים שלי ל 2.5 וכי אני חייבת לעשות משקפי ראייה חדשים והאישור למשרד הרישוי ינתן רק לאחר שאחליף משקפיים , קניתי ממנו משקפיים חדשים מולטיפוקל עלו לי כולל מסגרת 2700 ש"ח. לאחר כשבוע חזרתי לאופטיקאי ואמרתי לו שאיני רואה טוב בלילה את הכביש , והשלטים מרחוק. עשה שוב בדיקה ואמר שיעלה לי בעוד חצי מספר ל - 3 בכל עין. היום לאחר כשבוע עם עדשות מספר 3 שמתי לב שמקרוב , כלומר בקריאה אני לא רואה טוב. מה היית ממליץ לי לעשות?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע