שאלה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

10/03/2015 | 13:55 | מאת: מיכל

לקחתי את הבת שלי לביקורת של רופא עיניים לאחר שנתיים שעברו מאז הביקורת הקודמת. הרופאה קבעה שבעין ימין המספר נשאר ללא שינוי (-2.25). בעין שמאל המספר גדל מ- 2.5 ל- 3.25. (אין לה צלינדרים). כשהרופאה עשתה לה בדיקת ראיה ושמה לה את המספר המתוקן בעין שמאל בסוף הבדיקה היא בקשה ממנה להגיד מה היא רואה ברור יותר ירוק או אדום והבת שלי אמרה שאדום. ואז הרופאה סיימה את הבדיקה. שאלתי היא: - מה זה אומר שהבת שלי ראתה עם התיקון בעין שמאל ברור יותר את הצבע האדום? האם זה אומר שהתיקון של 3/4 מספר חד מידי עבורה? ואלי היה כדאי להגדיל רק ב- 0.5? מה זה אומר בכלל זה שהיא רואה יותר טוב את האדום? אודה לתשובתך

שלום מיכל, אם הילדה שלך מעל גיל 7 לערך , עלייך לקחת אותה לאופטומטריסט טוב ומקצועי. רק אופטומטריסט יוכל לתת לך מרשם נכון ומדוייק לצורכי הראייה של ביתך. רופאי העיניים לא לומדים אופטומטריה. לגבי האדום/ירוק , זאת עוד בדיקה לשיקול דעתו של הבודק לדבי המרשם הסופי של המשקפיים. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע