סיליקון היידרוג'ל ויובש?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

05/11/2014 | 01:56 | מאת: דני

שלום רב, בבדיקה לעדשות בעבר נאמר לי שהעיניים שלי יחסית יבשות ולא בטוח שעדשות מגע יתאימו לי ולכן המליצו על עדשות שעשויות מסיליקון היידרוג'ל. ביום יום עם משקפיים אני לא מרגיש בעיה מיוחדת של יובש ואני לא זקוק כלל לתחליפי דמעות או משחות וכדומה. האם עדשות מגע שעשויות מסיליקון היידרוג'ל הן יותר נוחות לפציינטים עם יובש בעיניים? או שאולי הן פחות נוחות? כי שמתי לב שהרבה פעמים אחוז המים בעדשה הוא נמוך יותר מאשר בעדשה שהיא לא סיליקון היידרוג'ל. עצם העניין שעדשות מסיליקון הידרוג'ל הן יותר בריאות כי הן יותר חדירות חמצן זה ברור, השאלה היא אם הן יותר טובות לעניין היובש או אולי פחות טובות? בתודה

05/11/2014 | 13:39 | מאת: אלי גל

לווא דווקא. לפעמים דווקא עדשות שומרות לחות (בסגנון ACUVUE MOIST או DAYSOFT SILK) יתאימו יותר מאשר סיליקון הידרוג'ל. צריך לבדוק אותך כדי לומר במפורש. לעתים גם עדשות בשילוב עם טיפות שומרות לחות ( למשל FRESHCOMOD) הן השילוב הטוב ביותר. ולפעמים גם זה לא מספיק ואי אפשר להתאים עדשות מגע.

שלום, עדשות מגע סיליקון הידרוג'ל עדיפות ברוב המקרים ליובש בעיניים. ברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע