Congenital esotropia

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

05/07/2000 | 23:49 | מאת: מיכל

בתי בת התשעה חודשים סובלת מפזילה מתחלפת (אך בעיקר מימין) ובנוסף מ+4. התינוקת מרכיבה משקפיים מגיל חמישה חודשים עם שיפור ניכר בפזילה אך עדיין פזילה מעל 10 פריזם דיופטר. שאלותיי הינן: 1. האם קיימת אינדיקציה לניתוח ואם כן מהן ההוריות בספרות (מהו ה-cutoff)? 2. מהו המועד האופטימלי לביצוע הניתוח? 3. מהו הנסיון הקיים בנושא בארץ? 4. האם קיים סיכון לאמבליופיה בפזילה מתחלפת כאשר עין אחת בכ"ז דומיננטית? תודה מראש, מיכל

06/07/2000 | 22:18 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

מיכל היקרה, אני מבין שמדובר כאן בפזילה מורכבת שחלקה נובע מה+4 (היפראופיה) וחלקה מולדת וממשיך על אף שימוש במשקפיים. ראשית יש לודא שהיא קיבלה את מלא המספר במשקפיים שהיא זקוקה לו. אם הפזילה ממשיכה יש לנתח רק אתהפזילה הנותרת לאחר תיקון משקפיים מלא. אם הפזילה הנותרת קטנה אפשר גם לא לנתח אך במקרה שלך זה גבולי וכדאי להיתיעץ עם מומחה בעיניים ילדים. יש מספר מומחים כאלה בארץ וכדאי לפנות אליהם. אם מחליטים לנתח כדאי לעשות זאת כמה שיותר מוקדם כדי לאפשר היתפתחות ראיה אופטימלית. כל עוד הפזילה מתחלפת אין סיכון לאמבליופיה אך יש לודא שיש שימוש בשתי העיניים במידה סבירה.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע