עין עצלה ושדה הראייה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

25/11/2023 | 18:09 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 וחצי סובל מניסטגמוס מולד , קוצר ראייה וצילינדר המתוקנים במשקפיים ועין עצלה שאובחנה ממש לאחרונה כך שאין לי אפשרות לטפל בזה … כאשר ביקשתי להוציא רישיון נשלחתי עקב כך לבדיקות ראייה רבות שהוכיחו שאכן יש עין עצלה אך שדה הראייה בעין זו תקין כלומר 120 מעלות לפחות בכל עין בנפרד ובשתיהן ביחד . עשיתי 6 בדיקות ראייה שכולן יצאו תקינות מבחינת שדה הראייה . (כולל איסטרמן בינוקולר ללא חסרים ). אך לאחרונה התחלתי שיעורי נהיגה וכשאני יושב באוטו ונוהג אני מצליח לראות תוך כדי נסיעה רק בחלון השמאלי ששם העין תקינה . שזה מה שנראה לי ממש מוזר. שדה הראייה בעיקרון תקין וללא חסרים אבל בעין הזו ממש נלחם איתי הוא ממש חלש אם אני מצליח לראות . האם זה תקין במצב של עין עצלה ?

25/11/2023 | 18:12 | מאת: Yoni

יש לציין שמכוניות שעוברות לצידי בנתיב הימני כאשר אני נוסע בנתיב השמאלי אני כן מצליח לראות .

תקין. תנהג בזהירות.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע