בוהק בנהיגה עם משקפי מולטיפוקל חדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

05/10/2023 | 16:42 | מאת: יהודה

השבוע רכשתי בפעם הראשונה משקפי מולטיפוקל עם עדשות שנחשבות אכותיות של חברת שמיר. בזמן נהיגה במהלך היום אני מרגיש הרבה יותר בוהק מאשר בלי המשקפיים שגורמות אפילו לאי נוחות. נאמר לי שנסיבה לכך היא המסנן אור כחול על העדשות. אני גם מבין את ההיגיון שבכך. השאלה אם לוותר על המסנן או לנסות להתרגל לבוהק ? האם יש דרך לשפר את המצב ?

מגן אור כחול לא גורם לבוהק בנהיגה. קשה לי לנחש ממה הבוהק , אולי מרשם לא מדוייק , אולי פגם בציפויים אולי משהו אחר.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע