משקפיים חדשים ורישיון נהיגה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

09/09/2023 | 23:19 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה בינוני , עין עצלה , פזילה ,צילינדר וניסטגמוס מולד . לאחרונה עשיתי משקפיים חדשים שאת המרשם עשיתי אצל רופאת עיניים לילדים . לאחר שעשיתי את המשקפיים לקח לי איזה שבועיים להסתגל מכיוון שזו הייתה עליה במרשם הצילינדר . עכשיו חודש אחרי שעשיתי את המשקפיים אני מרגיש שהראייה השתפרה בהם אך אני מגיע בעין החזקה לחדות ראייה של 6/12 גבולי שזה אומר שאני מצליח לקרוא מספרים בשורת ה 6/12 אבל לא את כל השורה … השאלה שלי היא האם יכול להיות שבדיקה חוזרת ושינוי המספר יגרום לכך שאצליח לראות 6/12 לא גבולי ? ויש לי שאלה נוספת: כאשר אני מרכיב את המשקפיים אני מרגיש שהניסטגמוס לא פחת בצורה משמעותית . האם זה קשור למרשם שגוי או שזו תופעה מוכרת בחולי ניסטגמוס ? יש לציין שאת הבדיקה של הרישיון עברתי גבולי אבל האופטומטריסטית העבירה אותי בעין שמאל ובשתיהן ביחד .

שלום שינוי נחוץ ונכון במרשם המדוייק אכן יכולים לשפר את הראייה.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע