צילינדר חדש - הסתגלות או מרשם שגוי ?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

14/08/2023 | 10:36 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה במספרים האלו: עין ימין: -4.00 צילינדר: -3.00 axis 145 עין שמאל: -3.00 צילינדר: -3.00 axis 45 בנוסף ניסטגמוס מולד . ופזילה ועין עצלה בעין ימין בלבד . לאחרונה הרגשתי שהראייה שלי עם המרשם הזה ממש גרועה והלכתי לעשות בדיקת ראייה אצל רופאת עיניים מומחית עקב הניסטגמוס והפזילה. היא התאימה לי מרשם וקבעה שהצילינדר בעין שמאל עלה ל -3.50 באותה הזווית . שבוע לאחר הבדיקה הזמנתי את המשקפיים לפי המרשם ושבוע נוסף לאחר מכן הם הגיעו . כעת אני כבר שבוע עם המשקפיים במרשם החדש ואני מרגיש שהראייה עדיין מטושטשת . יש לציין כי בבדיקה אצל הרופאה הגעתי לחדות ראייה של 6/9 גבולי ואצל האופטומטריסטית עם משקפי הבדיקה הגעתי ל 6/12 גבולי . עכשיו אני מרגיש שאני לא מצליח להגיע קרוב לזה עם המשקפים …. האם זה קשור לתקופת הסתגלות ארוכה או שיש לחשוד במרשם שגוי ?

שלום יכול להיות שהמשקפיים לא מדוייקים. אולי לא יושבים עליך טוב. או שהמרשם עצמו שגוי.

03/09/2023 | 00:27 | מאת: Yoni

מסתבר שזה כן היה קשור לתקופת ההסתגלות בסוף … תודה על המענה , הראייה השתפרה

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע