הבנת תוצאות בדיקת ראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

03/08/2023 | 08:14 | מאת: מיכל

שלום, בתי בת 5.5 עברה בדיקת ראיה אצל רופאת עיניים שרשמה שחדות הראיה בעין שמאל היא 6/10 ובעין ימין 6/12. בבדיקה של המכשיר יצאו התוצאות הבאות: ימין: Sph +2.00 Cyl -1.75 Axis 95 שמאל: Sph +1.25 Cyl -.75 Axis 75 לצערי בעלי היה איתה בבדיקה ולא אני, ולכן לא שאלתי שאלות. למיטב הבנתי, הלא מקצועית כמובן, לפי בדיקת חדות הראיה מראה שיש לה קוצר ראיה (כלומר זקוקה למשקפיים של מינוס), בעוד הבדיקה של המכשירים מראה שיש לה פלוס. מעבר לזה שלהבנתי פלוס בדרך כלל מתפתח עם הגיל, זה לא סותר אחד את השני? לא נראה לי שבגיל כזה יש ילדים עם מולטיפוקל. . בהרופאה אמרה שהיא צריכה משקפיים. אציין שהילדה לא עולה בשנה לכיתה א' אלא נשארת בגן. הילדה מאוד מאוד שובבה וסביר להניח שאם נקנה לה משקפיים היא תלך איתם יום אחד, תהרוס ואז תחכה שבוע בלי עד שיכינו לה חדשות, וחוזר חלילה. אשמח להסבר איפה אני טועה בפרשנות או כיצד כל המידע הזה מתיישב יחד (מינוס ופלוס)? בנוסף, האם אפשר לחכות עם המשקפיים לכיתה א' מבלי לפגוע בעיניים/ראייה של הילדה?

היי בדיקת האופטומטריסט/רופא העיניים היא הקובעת , לא בדיקת המכשיר. ישנם הרבה ילדים שובבים עם משקפיים , הילדה תצטרך ללמוד לשמור עליהם , לא לוותר לה מראש , אם היא צריכה משקפיים לראות תקין ולהתפתחות ראיה תקינה.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע