הסתגלות למרשם צילינדרי חדש

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

02/08/2023 | 08:35 | מאת: Yoni

שלום אני בן 19 סובל מקוצר ראייה בינוני , ניסטגמוס מולד , צילינדר גבוה , פזילה ועין עצלה . לאחרונה מרשם הצילינדר עלה בעין שמאל מ -3.00 ל -3.50 וכשעשיתי אצל רופאת העיניים את המרשם חדות הראייה שלי בבדיקה הייתה 6/9 שזה אומר שאת הבדיקה של הרישיון אני אמור לעבור אתמול הייתי אצל האופטומטריסט ועשיתי את המשקפיים והוא עשה לי בדיקת ראייה עם אותו מרשם וקיבלתי תוצאה של חדות ראייה 6/12 גבולית כלומר שהיו חסרות לי ספרות שלא ראיתי בשורת ה 6/12 . האם זה יכול להיות בגלל שאני צריך זמן הסתגלות למרשם החדש ואז חדות הראיה תשתפר ?

כעקרון אחרי שבועיים מקבלת המשקפיים אתה אמור כבר להסתגל. גם 6/12 גבולי מעביר בדיקת רשיון.

08/08/2023 | 21:51 | מאת: Yoni

קיבלתי היום את המשקפיים והראייה בהם מטושטשת … האם זה קשור לתקופת ההסתגלות ?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע