הסבר בקשר למרשם למשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

11/04/2023 | 22:29 | מאת: הדר

שלום רב הבן שלי קיבל מרשם למשקפיים להלן: Sph -1.5 Cyl +2.50 Axis 105. כשבדקנו את המשקפיים בחנות אופטיקה במכשיר, בשביל להזמין זוג נוסף (מחנות אחרת) -רשמו זאת כך Sph +1 Cyl -2.50 Axis 15 הסבירו לי בחנות החדשה שזה בדיוק אותו דבר אבל לא הצלחתי להבין איך. אשמח להסבר האם זה נכון ואיך מבצעים את החישוב? תודה וחג שמח

30/04/2023 | 11:24 | מאת: הודיה

רופאי עיניים רושמים צילינדר בפלוס בעוד שבמשקפיים צילינדר במינוס)כך רושמים אופטומטריסטים) המספר הראשון הוא חיבור של הספר והצילינדר הצילינדר נשאר שווה רק במקום פלוס הופך למינוס הזוית 90 מעלות מהזוית שהרופא רשם המרשם נכון, זה אותו הדבר.

אכן זה אותו הדבר , 2 שפות שונות לאותו מרשם. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

עניתי לך בשאלה הקודמת

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע