בדיקה למבוגר אם יש היפראופיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

09/11/2022 | 15:35 | מאת:

שלום, למבוגר, בעבר הרחוק נעשתה בדיקה עם רטינוסקופיה ע"י רופא ונקבע כי בשתי העיניים יש emmetropia, אולם לאחרונה בבדיקת רופא עיניים ללא רטינוסקופיה כנראה ובוודאות ללא טיפות מרחיבות עישונים נקבע מספר פלוס 1 לרחוק בעין אחת בלבד (זוהי עין עצלה) ובשתי העיניים יש צילינדר.כמו כן נקבע מספר פלוס וצילינדר לשתי העיניים. כמו כן המספר לרחוק שנקבע בעין העלצה לא תורם לשיפור/ שיפור משמעותי בחדות הראיה. השאלה היא מה נכון? האם יש בכלל היפראופיה? איזו בדיקה הכי טובה ומדוייקת צריך לעשות כדי לבדוק אם יש היפראופיה והיכן ?

שלום , אשמח לענות לכם , אך אי אפשר ללא בדיקה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע