משקפיים חדשות לראשונה - התופעות שאני חווה הן נורמליות?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

23/08/2022 | 09:47 | מאת: נעם בלה בלה

שלום, בן 30, עד כה ללא משקפי ראיה. לאחרונה הלכתי לאופטומטריסט וקיבלתי משקפיים לפי המידות הבאות: עין ימין - מספר 0, צילינדר מינוס 0.75 עין שמאל - מספר מינוס 0.25, צילינדר מינוס 0.5 אני מרגיש שיפור בראייה, קל יותר לקרוא והמחשב וגם הנייר המודפס נראים "חדים" יותר. עם זאת, אני חווה הרבה תופעות אחרות, ואין לי מושג אם זה נורמלי או לא, והאם זה משהו שאמור לעבור (ואם כן, תוך כמה זמן?) או שזה מעיד על בעיה במשקפיים. 1. אני רואה שיפועים. השיש במטבח, האסלה שאני עומד מעליה, המדרכה הישרה - כולם נראים לי בשיפוע שיורד ככל שמתקרב אלי ועולה ככל שמתרחק ממני. 2. קווים ישרים נראים אלכסוניים. למשל הטאבים בגוגל כרום - ללא משקפיים נראים מלבניים, עם משקפיים נראים כמו מקבילית שמשוכה שמאלה. 3. אני מרגיש שאני הולך ליפול כל הזמן, ומרגיש שאני הולך על קביים. אני מרגיש גבוה יותר מאשר בלי המשקפיים, והרגליים כאילו מצפות לרדת במדרגות ולכן הצעד שלי לא בטוח - מדרכה ישירה יכולה להיראות כירידה או כעלייה. האם זה נורמלי? האם זה מעיד על בעיה במשקפיים? האם זה חולף? כמה זמן אחרי רכישת המשקפיים נכון לחזור לאופטומטריסט שביצע את האבחון והעבודה? תודה מראש, נעם

התיאורים שאתה מתאר נורמליים ואופיניים , אמורים לחלוף עד 14 יום. אם עדיין לא נוח לך , חזור אל האופטומטריסט שישקול איך לפתור לך את הבעיה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע