ניקוי, אחון והרטבת עדשות מגע על ידי סליין

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

06/08/2022 | 14:03 | מאת: פריקו

היי, אני מרכיב עדשות מגע דו שבועות עם צילינדר של ג'ונסון וסובל מידיי פעם ביובש בעיניים. בדרך כלל אני מנקה ומאחסן עם תמיסות שיש בשוק (בעיקר עם ALL IN לעיניים רגישות). לאחרונה שמתי לב שהעדשות הרבה יותר נוחות לי כשאני מאחסן אותם פשוט רק בתמיסת סליין סטרילית. האם ניתן להחליף את התמידה בסליין באופן קבוע? האם זה בריא יותר או שחייב תמיסה כל ערב? אשמח לשמוע המלצה מקצועית

10/08/2022 | 03:29 | מאת: מ

מניסיון... אני הייתי שנים עם השרייה בסליין.. ולא ידעי שיש הבדל בינו לבין תמיסה אחרת. אז ראשית סליין= מים עם מלח בריכוז גבוה לשמור מחיידקים. ושנית שוב מניסיון שלי, יתכן שאתה "אלרגי" לתמיסות כאלו ואחרות שגורמות לאי נוחות בעין. צריך לנסות תמיסה אחרת. התמיסות מונעות הצטברות של חלבונים ומשקעים על העדשות. הסליין לא.

תשובה גרועה , מטעה ולא נכונה !!! סליין לא מחטא ולא מנקה !

אחבון ניקוי וחיטוי אך ורק עם תמיסה רב תכליתית ייעודית לכך. יכול לפני הרכבת העדשות לשטוף בסליין ואז ההרכבה תהיה נעימה יותר. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע