עלייה במספר ובצילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

22/07/2022 | 13:59 | מאת: יעל

שלום, יש לי קוצר ראייה מילדות (בת 23) ולאחרונה נודע לי שהמספר שלי עלה ל-5.25 בעין ימין וצילינדר -2.25, ובעין שמאל עלה ל4.75- וצילינדר -2.50. לא מדובר בעלייה מטורפת אך אלו מספרים גבוהים ולכן רציתי לשאול האם אלו מספרים שמצריכים בדיקה לקרטוקונוס? ובאופן כללי מה ניתן לעשות כדי לייצב את המספר ולעצור את ההתדרדרות?

שלום , 1. לא יזיק לבצע מיפוי קרנית , לשלילה של קרטוקונוס. 2. כעקרון , לא ניתן לעצור את השינויים. אם הבעיה היא קרטוקונוס - ישנה כן דרך עלשהי , אבל לא להקדים את המאוחר. נראה לי שאם היה לך קרטוקונוס מישהו מהאופטומטריסטים שבדק אותך עד היום כבר היה מבחין בזה. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע