לא רואה טוב בכלל עם משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

19/05/2022 | 19:39 | מאת: יעל

היי, אני קצרת ראי , מגיל 3 עם משקפיים ויש בעיית צילנדר. מספר היה 2.5 נראה. מגיל 15 עם עדשות מגע קשות לא זוכרת שיצא לי להחליף אותם לעיתים קרובות נניח כל שנתיים שלוש. ( כלומר מספר יציב והכל תקין.) מדובר בעדשות קבועות. הקטע, שהחלו להיות בעיות. וחשבתי שאני לא יכולה להרכיב משקפיים בגלל הגיל 40. אבל לא מדובר ביובש. גם היתה בעיה של מספר. בגלל הקורונה עשיתי גם משקפיים. בעצם הייתי רק עם משקפיים כל השנתיים הללו. היה לי מאוד קשה, נניח הכוס נראתה לי בצורת אליפסה. העיניים היו אדומות לאחר העבודה. אבל זה הסתדר. מה שכן, שאני מורידה אותם יש מעין "בום"מהותי.. מבחינת ראיה לעומת עדשות שאני מורידה או משקפיים קודמים. הבנתי שהמספר קצת חזק. ושהחלה בעיה של ראיה מקרוב. כון להיום אחרי שנתיים: אני רואה מטושטש עם המשקפיים וזה מעצבן.גם מול מחשב. נוח לי בלי משקפיים. מבחינת ראיה רק בעין אחת ( בלי עדשות או משקפיים) כשאני עושה בדיקה אני מגלה שבעין ימין אני רואה מטושטש בכל טווח. ואין טווח שאני יכולה לקרוא.כלומר לא יכולה לקרוא ממחש ולא מטלפון גם כשאני מרחיקה אין נקודה טובה. גם עין שמאל הראיה לא טובה . השאלה מה קרה? האם כדאי לעשות מיפוי קרנית? האם צריך בשביל זה הפניה מרופא? זה ממש מלחיץ אותי ההידרדרות הזו תוך שנתיים. לכאורה אמרו לי שהמפר שלי קטן 1.5 אבל מרגישה שאני לא רואה כלום. תודה

שלום יעל , המקרה שלך דורש בדיקה מקצועית , מעמיקה , גם לרחוק , גם לקרוב , עם העדשות ובלי עדשות המגע. מוזמנת לתאם אליי לתור , ואז נוכל להבין את המצב ומהם הפתרונות הנכונים עבורך. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

06/06/2022 | 19:49 | מאת: יעל

תודה. הרגע חזרתי מרופא עיניים. הוא אמר לי שהצילנדר השתנה. לא המליץ לי על מיפוי קרנית. האם זה אומר שציך אופטומטריסט ולשנות את מספר המשקפיים?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע