פערים בין העיניים לקרוב ולרחוק

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

11/11/2021 | 16:43 | מאת: דנה

בעין אחת יש לי לרחוק 1.75- וצלינדר 1.50 ובעין השניה אני רואה 6/6. בקריאה העיניים ׳מתהפכות׳ ובעין שבה אני רואה 6/6 לרחוק אני צריכה +1.75. השאלה שלי היא לגבי העין שבה יש לי מספר לרחוק אבל שבה אני רואה לקרוב. מדובר על משקפי קריאה חדשים. במשקפי הקריאה הישנים היה לי +1.5 ורבע מספר בעין שבה אני רואה לקרוב (ויש לה מספר לרחוק). כעת בגלל שהמספר לרחוק עלה הגדילו לי את המספר לקרוב. האם בהכרח המספר לקרוב חייב לעלות בעין שרואה טוב לקרוב (אבל לא לרחוק), כאשר המספר לקרוב בעין השניה עולה? לפעמים אני מרגישה שבעין שבה אני רואה לקרוב מספיק לי +0.25 ולא +0.5. תודה! (מקווה שהייתי ברורה עם השאלה..).

11/11/2021 | 16:44 | מאת: דנה

שאלה נוספת , האם זה חריג שיש כאלה פערים בין העיניים? תודה רבה !

שלום בעיניים יכולים להיות לפעמים שינויים וזה טבעי ובסדר גמור. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

זה לא נפוץ , אבל לא מאוד חריג.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע