קרטוקונוס עם ראיה 6/12 יש הטביה לקבל סוג של אחוזי נכות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

17/09/2021 | 17:13 | מאת: לוברבום

שלום וברכה לחברה שלי יש קרטוקנוס שגלו לא לפני הרבה זמן היא עם עדשות מגע ןאני רוצה לציין שזה על 2 העיניים המצב לא ממש מטיב איתה והעדשות קצת קשה לה בגלל שהיא כבר בגיל 40 אמרו לה שזה לא יעזור לה טיפולים משלימים של המצב כמו: קרוסליקינג וכדו'.. האם כשיש לה חדות ראיה 6/12 בעין אחת ו6/6/ בעין השניה היא יכולה להוציא נכות מי הביטוח הלאומי? האם הקרטקונוס שלה נחשב לנכות שהיא יכולה לקבל מי זה כסף?? אשמח לדעת תשובה תודה רבה

שלום , אם הראייה שלה עד כדי כך גרועה שאין לה ראיה תפקודית לפי תנאי ביטוח החאומי אז כן. תבררו בביטוח הלאומי.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע