שאלות כלליות על צילינדר ועדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

27/06/2021 | 12:49 | מאת: חנן

היי , כמה שאלות כלליות שאשמח אם מתאפשר לענות לי. ניסיתי לקצר כמה שאפשר 1,יש לי מספר מינוס 3 פחות או יותר בשתי העיניים , והתחיל צילינדר גבוה בשמאל . לא מצאתי מידע על זה באינטרנט. עד כמה בכלל צילינדר יש ויכול להגיע? ראיתי בתגובות שיש גם 2.75 , ויש מעל הטווח הזה? בצד ימין שלי לי מינוס 0.50 צילינדר (ממה שהבנתי בכיתוב באנגלית שהרופאה הביאה לי בהדפסה) ,ראיתי שאי אפשר לקנות לצילינדר כזה, מה זה אומר?שזה נחשב צילינדר נמוך אבל לא צריך עדיין לקנות בשבילו? 2, בבית שאני נמצא רוב הזמן ועובד משם משתמש במשקפיים ובחוץ שיוצא שם עדשות .אני בן 31, כל השנים עד השנה וחצי האחרונות תמיד הייתי רק עם עדשות כל היום והחלטתי להפחית ובבית אני רק עם משקפיים כי הרבה יותר נוח לי. אם אני מחליט להשתמש בעדשות חודשיות ומשתמש נניח בזוג במקום לחודש אז לתקופה של חודשיים , מה ההשלכות אם בכלל שיכולות להיות לזה לעין? כלומר במקום חודש להשתמש לחודש וחצי- חודשיים. *אבל אני רוצה לציין שוב שרוב הזמן וגם רוב הימים נמצא בבית גם בגלל עבודה מהמחשב , אז אם אני יוצא נניח לסידורים זה לכמה שעות בודדות אם בכלל אז אני לא רואה סיבה למה לא לחסוך בזה, אלה אם תגיד לי שזה ממש סיכון

שלום , 1. ישנם גם צילינדרים גבוהים יותר 2. אפשרי בהחלט להזמין צילינדר נמוך כזה. 3. אין השלכות משמעותיות. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗

30/07/2021 | 13:46 | מאת: חנן

היי, תודה רבה על התגובה. רק לחדד את השאלה ששאלתי - אז בעצם אתה אומר שאם אני רוב הזמן עם משקפיים ואחת לכמה ימים שם עדשות אז זה לא מסוכן אם אני ישים עדשה גם אם עבר לה התוקף? כרגע אני עם דו שבועיות , ואם משאיר אותה לעוד שבוע-שבועיים (אחרי שהשבועיים מסתיימים) ורק אז מפסיק אז זה לא נורא? שוב- אני שם רק אחת לכמה ימים אותם ולא הולך עם זה כל יום , אז לא רואה סיבה לא לחסוך בזה קצת כי זה מרגיש ממש בזבוז שעדשה שגם ככה אני יחסית לא שם הרבה צריך לזרוק אותה ובקושי השתמשתי

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע