הבנת עניים המספרים בת 26

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

22/05/2020 | 18:01 | מאת: Gal

לפני כמה חודשים עשיתי בדיקה ראייה משקפיים. יצא: עין ימין: 0.5- עין שמאל : 3.25- *עין שמאל עין עצלה מולד. בבדיקה אצל רופא עיניים שעשיתי לפני שנה בערך רשום 6/7 בעין אחד ו6/30 (כתוב: cc - ראייה למרחק). הבנתי מה זה אומר המספרים השונים? (שאחד מספר של שבר כשרוני עם מינוס ובשני שבר מתוך מספרים מסוים)

שלום , 6/30 זה אומר ש : אתה יכול לראות מ 6 מטר , מה שאתה אמור לראות מ 30 מטר. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 👓 📍50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום 📍ד"ר אופטיקה 📍כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 📍התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים❗ http://www.dr-optica.co.il

07/06/2020 | 13:51 | מאת: גל

כן הבנתי את זה. שאלתי היה שאני שמה לב שיש דרכים שונים שכותבים את המספר של העיניים. רציתי להבין מה המשמעות אם כותבים-3.25 או לחלופין 6/30 - האם זה פשוט שני דרכים לכתוב את אותו דבר או שיש משמעות ושוני בשתי הדרכים?

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע