משקפיים חדשים - שינוי בצילינדר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

24/05/2017 | 13:30 | מאת: א.

שלום רב, רכשתי לפני כשבועיים משקפיים חדשים ואני כבר כשבועיים מנסה להתרגל אליהם. לדברי האופטמטריסטית ממנה רכשתי אותם, המספר נותר אותו דבר כמו בקודמים ורק הצילינדר בעין אחת גדל. לא ברור לי בדיוק אם היה לי בעין הזו צילינדר והוא גדל או שנוסף צילינדר ולא היה בה לפני כן צילינדר. אני חושבת שהוא גדל ב-0.5 אך איני בטוחה. בכל מקרה זו לא פעם ראשונה שאני מתמודדת עם צילינדר, כי אני יודעת שלפני כן היה לי או בעין אחת או בשתיהן צילינדר מסויים. בימים הראשונים היה לי ממש רע עם המשקפיים והרגשתי שכל העולם נוטה בשיפוע שמאלה ואיבדתי הרבה את שיווי המשקל והרגשתי ממש כאילו מה שאני מסתכלת עליו סוג של מהבהב והיו לי כאבי ראש חזקים והרגשתי לא מאופסת וכו'. בנוסף, אז וגם עד עכשיו, אני מרגישה ששדה הראיה שלי הצטמצם, ובמקרים שיכולתי פשוט להסתכל לצדדים בלי להזיז את הראש, עכשיו כואב לי בעיניים כשאני מנסה לעשות את זה. בנוסף, בעין בה גדל לי הצילינדר (ימין), אם אני מנסה להתבונן ימינה מבלי להזיז את הראש אלא רק את העיניים ימינה, אני רואה את הכתב לא ברור עם מעין כמה צללים כאלה (סוג של כפול כמה פעמים) ורק כשאני מזיזה את הראש כך שאני בול מול הטקסט אני רואה אותו בסדר. שמתי לב שזה כן שיפר לי קצת את חדות הראיה כך שדברים שמספרים שבעבר היה לי קשה יותר לקרוא אותם מרחוק, עכשיו יותר קל לי. אבל, כאמור, אני מרגישה ששדה הראיה שלי מוגבל יותר, ולמרות שחלפו שבועיים עדיין יש פעמים שאני מרגישה חוסר איזון וכמעט מועדת שמאלה. אשמח מאוד אם תוכל לומר לי האם זה מצב הגיוני או שזה אומר שזה לא טוב עבורי? תודה רבה

שלום, ראשית נדרשת בדיקה חוזרת על-מנת לבחון האם השינוי נכון או לא. גם אם הוא נכון, וגורם לך לתחושה לא נוחה, צריך לשקול לבטל אותו. לפעמים נוחות ראייה וחדות ראייה הם מושגים שמתנגשים אחד בשני. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע