מספר חדש שגדל באחד - תודה מראש

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

03/04/2017 | 09:35 | מאת: מורן

שלום, לא עשיתי בדיקה הרבה זמן (שנתיים) והרגשתי שאני לא רואה טוב. עקב חתונתי הלכתי להתאים לראשונה עדשות מגע. בבדיקה שערכה לי האופטימטריסטית, גדל לי המספר מ- (-0.75) ל- (-1.5 + רבע צילנדר באחת העיניים). התאימו לי משקפי ראייה חדשים ועדשות מגע לפי המספר החדש. מזה כשבוע אני מנסה להתרגל למשקפיים החדשים, אך סובלת מבחילות קשות ומיגרנות קשות, קשה לי מאוד לעבוד מול המחשב עם המשקפיים החדשים או לקרוא בטלפון הנייד. ניסיתי לשחק עם המשקפיים הישנים והחדשים, להחליף בינהם / לשים את החדשים כמה שעות טובות, אך אני לא מרגישה הטבה. לא התחלתי בכלל לנסות את העדשות. האם הקפיצה מהירה מדי ? כדאי אולי להתחיל לעלות בחצי מספר, על חשבון הראייה הלא מיטבית, ועוד חצי שנה להעלות את המספר? מה ההמלצות? ניסיתי למצוא מקרים דומים באינטרנט ולא מצאתי, ואני ממש אבודה. לציין ששתי אופטימטריסטיות שונות ביצעו לי את הבדיקה ושתיהן הגיעו לאותה מסקנה, המשקפיים נבדקו והן אכן המספר שלי החדש. תודה מראש, מורן

שלום מרן, ראשית מזל טוב ! אפשרות אחת היא ששתי האופטומטריסטיות טעו , פחות סביר. אפשרות אחרת שקשה לך עם המרשם המלא, בגלל סיבות רבות שיכולות להיות, הפתרון הוא אכן למתן בהרבה את השינוי , ועוד מס' חודשים לשקול(!) לתת מרשם מלא. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט מוסמך - B.SC ======================================= 50% הנחה למשקפי ראייה ושמש לחברי הפורום ======================================= http://www.dr-optica.co.il -- ד"ר אופטיקה -- כצנלסון 40 גבעתיים 03-5733111 התאמת כל סוגי עדשות-המגע, משקפי-ראייה במספרים גבוהים ומולטיפוקלים מתקדמים =======================================

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע