קרע והפרדות הרשתית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

09/10/2003 | 13:50 | מאת: ירדנה

עברתי לפני כשלושה חדשים ניתוח בהרדמה מלאה לחגור הרישתית כתוצאה מקרע והפרדות . הראיה בעין לא חזרה למצבה על אף השינוי במספר ( אני מרכיבה משקפיים מגיל 12 ומספר העדשה היה לפני הנתוח 6.5 ) אני מעונינת לדעת מה הסיבה והאם העין תחזור לתפקד כבעבר? איך נגרם קרע ברשתית ? האם אני צפויה בעתיד לעבור קרע גם בעין השניה? האם עלי להמנע מהפעלת כח פיזי? מישיבה ממושכת ליד מחשב? מקריאה? האם ליתר לחץ דם יש השפעה? האם יש חשיבות לנטילת ויטמינים לעיניים ואיזה? תודה על תשובתך

09/10/2003 | 16:24 | מאת: ד"ר רוזנבאום

שלום ירדנה, הסיבה לכך שהראייה לא חזרה לקדמותה יכולה להיות, למשל, הפרדות ממושכת. יש צורך בבדיקת הרשתית על מנת לתת לך תשובה מדויקת. קרע ברשתית ניגרם ע"י צרוף של רשתית עדינה, ותהליכים מיכניים המופעלים עליה ע"י זגוגית העין. תופעה לא נדירה בקצרי רואי. האפשרות לקרע/הפרדות עתידית קיימת, ולכן יש צורך בבדיקות מעקב תקופתיות. עדיף לאבחן קרע בתחילתו, לפני שמתחילה הפרדות הרשתית, כי אז הטיפול קצר, והסיכויים לשמר את הראייה טובים יותר. צריך לנסות ולהמנע מפעילות שיכולה לגרום לפגיעה מיכנית או טילטול מוגזם של העיניים. שאר הפעילויות, כגון קריאה ומחשב אינן מגבירות את הסיכון. ליתר לחץ דם השפעה מזיקה אך לאו דווקא בנוגע להפרדות רשתית. ויטאמינים לעיניים - לא הוכחו כמונעי הפרדות. חג שמח!

09/10/2003 | 18:51 | מאת: ירדנה

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע