גלאוקומה צרת זוית

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע

03/07/2000 | 16:11 | מאת: יוני

שלום אבי אובחן לא מזמן כחולה בגלאוקומה צרת זוית. בנוזף הוא חולה ביתר לחץ דם ומטופל מזה שנים. האם ישנם תרופות שאסורות לו לשימוש (מאחר והרופא לנו מחליף לו את התרופות מדי פעם)?

03/07/2000 | 22:55 | מאת: ד"ר אור קייזרמן

יוני היקר, גלאוקומה צרת זווית היא בעיה בניקוז הנוזל מתוך העין דבר שמביא להיצטברות ועלית הלחץ העיני. לחץ עיני גבוה ממושך מסוכן לעין. עקרונית יש להימנע מתרופות המעלות לחץ בעין או תרופות הסוגרות עוד יותר את הזווית. כיוון שאיני יכול לפרט את כל התרופות הללו אני ממליץ לקרוא בעלון המצורף לתרופות שאביך לוקח האם הן אסורות בגלאוקומה ואם כן לפנות עם המידע הזה לרופא המטפל. ניתן גם להביא את התרופות לרופא העיניים שלו ולהראות לו אותם.

מנהל פורום אופטומטריה, משקפיים ועדשות מגע