שניים שנשברות לאחר השתלת און אול פור

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

30/08/2015 | 14:33 | מאת: רבקה

שלום דוקטור. חודשיים לאחר השתלה בלסת העליונה בשיטה הנל. השיניים נשברות שוב ושוב כמו שקורה לרבים אחרים. כך זה מתמשך לאורך 3 שנים. אני מגיעה לרופא השיניים הטכנאי מתקן ושוב זה קורה. נאמר לי כי זה בגלל חריקת שיניים. גם לאחר שעשיתי סד השיניים ממשיכות להישבר. האמת שאינני יודעת בוודאות אם אני חורקת שיניים בשינה מכיוון שאני גרה לבדי. אינני יודעת מה לעשות. האם בתוקף האחריות הרופא צריך לעשות מחדש את השיניים ולא לתקן כל פעם? או שהחומר לא חזק? שמעתי שקיימת אפשרות לחומר טיטניום שהעלות שלו גבוהה האם זה מתאים לכולם? והאם אפשרי להחליף את השיניים שעל השתלים לטיטניום? אני די מיואשת. פוחדת לאכול שלא יישברו. מה אתה יכול להציע?

30/08/2015 | 18:58 | מאת: ד"ר אילן לוי

לרבקה, לעיתים קורה שנגרם שבר בגשר האול און 4 אולם אני מבין שאצלך זה קורה הרבה מעבר לממוצע. קשה להשיב על השאלה מבלי לבדוק. ניתן לבצע גשר חרסינה על בסיס טיטניום שהוא חזק יותר. אבל שבר בחרסינה קשה יותר לתקן לעומת שבר באקריל. בד"כ אין צורך בחידוש של השיניים כי התיקון נותן את אותו החוזק

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד