השתלת שיניים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

19/08/2012 | 10:05 | מאת: יעל

שלום, בלסת העליונה עקרתי 2 שיניים נגדיות: 15 ו-26, דבר המקשה מאוד על האכילה. בשתי השיניים הושתלה עצם עם העקירה (שן 15 נעקרה לאחרונה ואני ממתינה לקליטת עצם). צילום CT שלושה חודשים אחרי עקירת 26 ולפני השתלה, מתברר שהמצב בעייתי: עובי העצם 5.6 מ"מ ואינו מספיק לשתל. הרמת סינוס נשקלה אך יש לי נטייה כרונית לסינוסיטיס ולדלקות סינוס חוזרות כל שנה. נשקל גם גשר, אך השן הסמוכה 25 בעצמה על שתל + כתר, והשן האחורית טבעית. שאלותי: האם אפשרי לדעתך מצב הרמת סינוס אצלי כדי לאפשר שתל? האם ניתן לבנות גשר על שתל ושן טבעית? איזה מצב עדיף עבורי כדי להשלים את החוסר של שן 26? תודה

20/08/2012 | 20:05 | מאת: צוות "מאלו קליניק"

יעל שלום לפי המצב אותו את מתארת האופציה המועדפת היא ביצוע של שתל ולא גשר ההורס שיניים תקינות. הרמת סינוס היא פעולה פולשנית ובמצבים של סינוסיטיס יש לשקול היטב האם ניתן לבצעה,אך לפי תיאורך - באם יש לך 5-6 מ"מ גובה של עצם ככל הנראה ניתן לבצע הרמת סינוס בשיטה לא פולשנית הנקראת IRAISE זו שיטה חדשנית שאינה מצריכה פתיחת חלל הסינוס. האופציה של חיבור שתל לשן טבעית אינה מומלצת. בכל מקרה יש לבדוק את צילום הסיטי ולהחליט.

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד