שאלה לגבי השתלה מיידית

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

14/06/2010 | 03:45 | מאת: ת

לפני כמה ימים נשברה לי שן שעברה טיפול שורש שהופסק באמצע. השן היתה רקובה ולכן רופא השיניים שלי עשה לי עקירה כירורגית ואמר לי לחזור אליו אחרי עשרה ימים על מנת להוריד את התפרים. הרופא הציע לי לעשות גם שתל במקום בו היתה השן שנעקרה. האם יש אפשרות להתחיל את ההשתלה מייד אחרי שהרופא מוריד לי את התפרים? הבנתי שיש דבר שנקרא השתלה מיידית, השאלה שלי היא האם זה באמת מיידי ובטיפול בו מבוצעת העקירה כבר מתחילים את ההשתלה? במידה וכן, האם זה אומר שאין אפשרות לבצע אצלי השתלה מיידית ( מכיוון שהרופא ביקש שאחזור אליו עשרה ימים לאחר העקירה) האם זה אומר שאני אצטרך לעשות השתלה בשיטה הישנה ולחכות עד 6 חודשים שכל התהליך יסתיים? א ני אשמח לקבל תשובה..

15/06/2010 | 12:50 | מאת: ד"ר יורם רוזן

המונח השתלה מידית פרושו השתלה שמבוצעת מיד לאחר העקירה!אין קשר בין מועד ההשתלה אם היא מידית או מאוחרת לבין משך תהליך ההחלמה ...פה קים מונח נוסף שנקרא העמסה מידית, במקרים מסוימים ניתן כבר ביום ההשתלה לחבר כתר...

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד