סוגי שתלים

דיון מתוך פורום  השתלת שיניים ביום אחד

15/11/2009 | 19:32 | מאת: אושרת

שלום לך ד"ר רוזן, אני מתכוונת בעתיד הקרוב לעבור השתלות שיניים, ורציתי לשאול האם זה נכון ששתלים תוצרת הארץ פחות שווים ואיכותיים משתלים תוצרת חוץ? האם יש הבדל משמעותי כל כך ביניהם? אני רוצה להחליט נכון ולדעת איך לבחור ועל מה לשים את הדגש בקשר לאיכות השתלים , אך אני לא כל כך מבינה מה חשוב - אז שאלתי אליך מה חשוב בבחירת השתלים, מה הם הקריטריונים? אודה לך על תשובות יסודיות לשאלותיי, תודה מראש

22/11/2009 | 11:29 | מאת: ד"ר יורם רוזן

אנחנו יכולים להיות גאים גם במערכות שתלים מתוצרת הארץ,הן בהחלט ברמה עולמית גבוהה,אך יחד עם זה יש לשקול שמוש במערכות שתלים מחברות ידועות בעולם עם נסיון במיקרים ספציפים.למשל השתלות שיניים ביום אחד בשיטת All on 4 ,הפרוטוקול מחייב שתלים מתוצרת נובל ביוקר(השיטה פותחה ונבדקה רק עם שתלים אלה!!!)לכן כל נסיון לבצע את השיטה עם שתלים "חלופיים" תוצרת הארץ או תוצרת אחרת מהווה סיכון מכיוון שאין שום מחקר עם שתלים "חלופיים".הסיבה היחידה שמספר רופאים אכן עושים זאת היא הרצון "להוזיל" עלויות ולהישתמש במערכות שתלים זולות יותר.

מנהל פורום השתלת שיניים ביום אחד