לוקמיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

14/09/2008 | 12:49 | מאת: נגה גוטמן

קרובת משפחה שלי התאשפזה לפני יומיים עקב סימפטומים שיכולים להצביע על לוקמיה תמונת הדם שלה רעה מאוד. הברזל והb12 בסדר אולם המוגלובין נמוך מאוד- 7 בנוסף במשך החודשיים האחרונים היא רזתה 8 ק"ג הכל מלווה בחולשה ונדודי שינה היא מספרת שכבר חודשיים שיש לה יציאות מרובות ושהיא לא הצליחה להרגיש מרוקנת אף פעם. דבר נוסף הוא כאבים המפרק האגן שמפריעים לה ללכת בבית החולים נתנו לה 2 עירויים של דם..מה שגרם לה להרגיש הרבה יותר טוב.. וכרגע התחילו לערוך בדיקות. הבדיקה המחשובה המתוכננת היא מח עצם בבדיקות הדם ניכר איזהשהו משקע..שהרופאים אמרו שעשוי להצביע על דלקת הייתי רוצה לקבל הסבר קצת יותר מפורט על מה סימפטומים כאלה יכולים להצביע ואלו בדיקות אכן יש לעשות על מנת לדעת בוודאות שזו לוקמיה בתודה מראש נגה גוטמן

16/09/2008 | 19:06 | מאת: מיכל וייס

שלום לך נגה, משאלותייך ניכר שאת מאד מודאגת ורוצה לדעת בהקדם האפשרי מהי האבחנה ואולי גם מה הטפול. ברור לי שהרופאים עושים כרגע את כל הבדיקות כדי להגיע לאבחנה מדויקת,ואינם יכולים לעשות זאת רק על סמך המידע שכבר בידיהם,או בידיך. בודאי שלא ניתן להגיע לאבחנה מכאן,ובעיקר כי אין לי הידע הרפואי לכך. אני בטוחה שקרובתך תקבל את המידע מהרופא המטפל,והיא תבחר איך מתי ולמי להעביר אותו. לצערי אין קיצורי דרך,בחלק ממצבי אי וודאות. מאחלת רק בריאות מיכל וייס

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם