בדיקות גנטיות לאיתור סרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

06/07/2008 | 17:40 | מאת: תמר

לאחרונה נמצא שיש סרטן לאבי והוא בקרוב יעבור ניתוח. לסבי היה סרטן הדם והוא נפטר שאבי היה בן 12 , אני חיה בחרדה שהבאה בתור זו אני והייתי רוצה לדעת האם ניתן לערוך בדיקות גנטיות שישללו את העניין , ובכלל הייתי שמחה לדעת מה ניתן לעשות.

08/07/2008 | 08:31 | מאת: מיכל וייס

שלום לך תמר, אפשר בהחלט להבין את החרדה שלך. תמיד כאשר סביבנו יש מצב מאיים,אנחנו שואלים את עצמנו אם זה יקרה גם לנו. הרופא המטפל באביך יוכל לענות לך האם הרפואה יודעת מה הקשר בין מחלתו של סבך למחלת אביך,והאם יש קשר גנטי שעלול אולי גם בעתיד לפגוש אותך. לא כתבת לי בת כמה את, וחשוב לי להזמין אותך לשוחח ולחשוב על איך את יכולה להקל על אבא שלך בתקופת מחלתו, ואיך להמשיך במקביל לעסוק בכל מה שאת אוהבת לעסוק, כי יש סביבנו תמיד דאגות שקשורות בארועים שעלולים לקרות בעתיד הרחוק, ובכל יום אנחנו מזיזים אותן קצת מסדר היום. בינתיים הרפואה מתקדמת ובכל שנה יש יותר תרופות ותרונות גם למחלות שהיום נראות מאד קשות. אני מאד מזמינה אותך להתקשר לקו התמיכה שלנו,או להרשם לקבוצה שלבני משפחה לחולים,שם נפגשים כל מי ששואלים "איך לחיות על יד החולה ומתוך חרדה ממחלה.?" מיכל וייס

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם