בעל מבוגר לאשה חולה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

22/04/2009 | 23:41 | מאת: גבי

אימי חולה בסרטן הלבלב עם גרורות בכבד. המצב לא סימפטי כלל וכלל. אנו הילדים מודעים למצבה ולמחלתה. היא גם אך ללא כניסה לפרטים. אבי כלל לא יודע לפי הערכתנו. לא אימי ולא אנו שיתפנו אותו. הוא רואה שהיא חולה ושמצבה אינו כתמול שלשום מבחינה פיסית ומנטלית. אנו חוששים לשתף אותו מפאת גילו 83. לדעתנו הדבר ישבור אותו והוא לא יהיה מסוגל לסייע ולפעול כפי שהוא עושה זאת היום בצורה נהדרת. מצד שני אולי הוא יכעס על כך בעתיד? ואולי הוא יודע ומדחיק את תחושותיו. אשמח לשמוע דעתך. גבי

שלום רב לך גבי המחשבה שלך "אולי הוא יכעס בעתיד" נראית לי מחשבה נבונה וריאלית. אני מאמינה שאבא שלך יודע מה יש לאמך, גם אם לא סיפרתם לו, אך הוא לא רוצה להעציב אתכם או את אמא שלך וכך קורה שכולכם כאחד מוציאים הרבה מאוד אנרגיה בלהסתיר. אני מאמינה שהסתרה זו לא מאפשרת לכם להיות כנים לדבר על הדברים בגלוי, לכאוב או לבכות ביחד וגם לא לנצל את הזמן שנותר להגיד דברים שאולי לא נאמרו, לכתוב צוואה, ולהשאיר מורשת שעד כה לא דוברה. בשפה המקצועית אנו קוראים לזה ענינים בלתי סגורים או גמורים. נמצא במחקרים שהקושי לחיות לאחר מות היקר/ה כאשר העינינים הלא סגורים לא נפתחו, מקשה מאוד על אילו שנשארים בחיים, הרבה רגשי אשם, האשמות של אחד את השני עד כדי אובדן אמון ועוד תופעות לא פשוטות שקורות במשפחות. אין ספק שיש הרבה כאב בנגיעה ובדיבור ישיר על סוף החיים/המוות, אך דווקא האומץ לגעת בישירות, פתיחות ואי הסתרה מאפשרים קשר רגשי איכותי. גבי תנסה לחשוב כמה אבא שלך בודד בבית, אתם הילדים מדברים בניכם ועם אמא אך הוא לא, ומאחר ולו אין עם מי לדבר הוא משקיע את כל האנרגיה שלו בסיוע ובפעולה וכמו שאתה כותב מדחיק. במידה ותרצה להמשיך ולשאול ברצון אגיב לשאלותיך בברכה נטע

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם