כאבים כחצי שנה לאיר סיום הטיפולים

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

12/03/2019 | 19:54 | מאת: ליאור בת זוגתו של חולה

בן זוגי היה חולה בלימפונה מסוג אוצקין . לאחר סיום הטיפולים (סידרה אחת של חצי שנה)התחילו לו כאבים מתמשכים באיזור הרגלים. הרופא (אונקולוג)טוען כי אין קשר בין הכימו לכאבים שנוצרו אצלו , והפנה אותנו לרופא משפחה ואורטופד ,לאחר החלטה של הרופא לעשות מיפוי עצמות התקבלה תשובה של דלקות פרקים והאורטופד המליץ על פיזוטרפיה ושחיה מרובה . שאלתי היא כזאת האם יש עדות לקשר בין שתי הדברים ובנוסף לכך האם הדלקות האלה יכולות להעיד על משהו נוסף מבחינת המחלה . תודה לכם

שלום לך. שאלתך הגיונית מאוד אך אין לי שום מושג מאחר ותחום ההתמחות שלי הוא השלכות של המחלה על החולה והמשפחה. השאלה שלך רפואית גרידא. אם את/ם לא שקטים ורוצים תשובה נוספת כדאי לפנות לדעה נוספת. עד כמה שידוע לי דלקת פרקים ניתן גם לראות בבדיקות דם. אני מאמינה שחשוב לשאול ולא להתבייש אפילו אם נדמה לך שהשאלה לא כל כך חכמה או הגיונית. לחולה/משפחה יש זכות לשאול הכל ואם לא מסופקים להמשיך לשאול. מאחל לכם רפואה שלמה בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם