סרטן שד גרורתי לאישה בגיל 80 (חשד ממקור שד גרורנ ללא מציאת מקור)

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

03/03/2019 | 20:33 | מאת: דנה

שלום, סבתי בת ה80 אובחנה כי יש לה גרורה .הגרורה שנמצאה הייתה בגרון. ברקע סרטן שד לפני 8 שנים בו כרתו בלוטות וגם מתחת לזרועות בלוטות נוספות. חושדים כי זה ממקור שד. האם ייתכן כי שד שולח גרורה לגרון? כעת ממליצים לה על כימו. מה ההשלכות של הכימו ומה תוחלת החיים הצפויה סטטיסטית?

שלום לך נכדה. סרטן שד בהחלט יכול לשלוח גרורות לכל מיני מקומות ובהחלט אפשרי גם לגרון. לגבי הכימוטרפיה שאת שואלת זו שאלה שקשה להשיב עליה באופן מוחלט לגבי סבתך. הרפואה יודעת לדבר בנתונים סטטיסטים ולהגיד איזה % הגיב טוב לטיפול וכו, יחד עם זאת אנו יודעים שכל גוף מגיב לתרופה כל שהיא בצורה שונה ואף אחד לא יכול להבטיח לך. התשובה שניתנת היא , אנחנו יודעים שיש שוני בתגובות. להגיד לך איך סבתך תגיב ומה יהיו משמעויות הטיפול לא יגידו בברור כי התגובות שונות בין אדם לאדם. מאחלת לכן שסבתא תעבור את הטיפולים עם מה שפחות קשיים ואם את רוצה להמשיך להתייעץ בכל מיני נושאים שקשורים למחלה והשלכותיה אני כאן בשבילך בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם