משהו מטריד שראיתי ברגע המוות של אימי

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

01/07/2015 | 17:55 | מאת: יניב

אימי התגלתה כחולת סרטן שד גרורתי לאור מצבה הירוד ומתוך הבנה שכלום לא יעזור היא לא קיבלה טיפולים אלא רק טיפולים אלטרנטיבים ושרדה עוד חצי שנה , ביום האחרון היא נכנסה לתרדמת ,לצערי ראיתי את רגע המוות היא פתאום פתחה עיניים ויצא לה סוג של נוזל מהפה ומהאף וכיסה לה את כל הפנים כמובן שברחתי אותו רגע החוצה לקרוא לעזרה והבנתי שזה הסוף ,כל השעות שהיא היתה בתרדמת היא היתה נקייה לחלוטין ,המראה שראיתי די זעזע אותי ורציתי לדעת אם זה דבר נפוץ או שלא קורה הרבה

שלום יניב זה ממש לא פשוט לראות את המראה שראית. התגובות לקראת המוות כל כך רבות ומגוונות, ואני יכולה להגיד שכל תגובה היא נורמאלית, גם כמו המראה "המזעזע" שראית. אתה כותב שלצערך ראית את רגע המוות, הצער שלך צפוי, יחד עם זאת עשית דבר גדול שהיית איתה כאשר נפחה את נשמתה. זו זכות גדולה עבור אמך וזו גם זכות גדולה עבורך למרות שכרגע אתה לא יכול לראות זאת כזכות . תנסה לחשוב גם על עצמך. אני כאן בשבילך בברכה נטע מוזר

22/02/2016 | 09:13 | מאת: דן

גם כאשר אדם בקומה ישנה פעילות מוחית ושליטה על שרירים רבים ביניהם העפעפים, הפע והלוע. ברגע המוות השליטה הזאת נעלמת ואז לרוב העניים נפתחות ואיבוד שליטה על בית הבליעה יגרום לפה להפתח ולניקוז נוזלים כמו רוק מצטבר. לפעמים יש גם איבוד שליטה על צרכים. הכי חשוב לכל אדם שאיבד הורה אואח\אחות מסרטן הוא לבצע בדיקת מקדימות כולל גנטיות לפחות 10 שנים לפני שיגיע לגילו של הנפטר הרבה בריאות.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם