דיכאון עמוק

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

12/03/2015 | 18:39 | מאת: תמר

הי אני בת 33 יש לי סרטן נדיר נקרא גידול נוירואנדוקריני , גודל לאט אך ממאיר , אחרי ניתוח נאמר לי שיש בלוטת לימפה נגועה לכן אני אמורה להתחיל עם זריקות Sandostatin למשך שנתיים או שלוש ולא בטוח שיעזור... לפני ניתוח קיוויתי שהכל יסתיים בניתוח. אני כבר חודש בדיכאון עמוק, חולמת כל הזמן על דם ובתי חולים, כאילו חזרתי לשמה. יש אנשים סביבי אך הייתי רוצה לדבר עם מישהו שמבין בזה, יש לי תור לפסיכיאטר בעוד חודש וקבוצת תמיכה שבוע הבאה אך בינתיים הייתי רוצה לשתף לדבר, ניהול יומן לא עוזר לי. קשה לנשום לפעמים. כל הזמן חושבת על מוות... כמה זמן נותר לי...ואם גידול יחזור ויתפשט, האם שווה להילחם... זה כאילו "לחיות" מיום ליום בלי לדעת מה יהיה מחר... מוות איטי. אם לא אימא שלי שסובלת וכואב לי לראות אותה ככה, לא הייתי ממשיכה עם טיפול. כרגע אין לי עתיד. ירדתי דרסטית במשקל למרות שאני אוכלת. כל הזמן חושבת על הלוויה שלי...האם מישהו מכיר נטורופת בשם שלמה גוברמן המליצו לי עליו, או מישהו אחר טוב, והייתי רוצה להמשיך להתכתב פה... תודה מראש...

שלום תמר קראתי בעיון מה שכתבת ואת מבטאת בצורה מאוד ברורה את שאת חשה. התחושה שאת לבד בכל המאבק הזה, למרות שאת מסובבת באמא שלך שמאוד דואגת, התחושה שרוצה למות הן תחושות שנמצאות הרבה אצל חולים עם סרטן, דיכאון ועוד תחושות קשות, . אני מוכנה להיות כאן בשבילך כל יום כדי שתוכלי לשתף אותי במה שאת חשה ואני אגיב כאשת מקצוע שמטפלת עשרות שנים בצדדים הפסיכולוגיים חברתיים, משפחתיים של אנשים שסרטן תקף אותם. תמר כרגע אני יכולה להגיד דבר אחד, אם את לא תעזרי לעצמך אף אחד לא יוכל לעזור לך. תחשבי מה היו חייך לפני הסרטן והאם כדאי לך להלחם ולא להרים ידיים. לגבי קבוצת התמיכה אני חושבת שזה מצוין, היכן שתוכלי לשתף ולהיות עם אנשים שחווים דברים דומים וללמוד מהם על דרכי התמודדות שלהם כך תאגרי יותר כוחות. לגבי הפסיכיאטר, אני חושבת שכל עזרה חשובה, כן צריך להיות ער לא לקחת המון תרופות שמדכאות את הרגש, כי חשוב ביותר להוציא רגשות, לבכות, לצעוק וכו'. עזרה לטווח קצר של נוגדי דיכאון יכולה לסייע עד שתרגישי שיש לך כוחות להתמודד ללא עזרת תרופות. אני כאן בשבילך ואכנס לאתר יום יום, תשתפי אותי בברכה נטע מוזר

14/03/2015 | 12:16 | מאת: תמר

הי נטע תודה על משוב, באמת כיף שיש מקום שאפשר להתפרק. ימים שלמים אני מול מחשב מחפשת כמה שיותר חומר על מחלה הזו. ללמוד עליה. לצערי רוב דיאטנים ורופאים לא מכירים אותה. בארה"ב יש קהילות ופורומים שלמים על מחלה הזו אפילו סרטונים עם סיפורים אישיים. טיפים להתמודד ומה לאכול ואיך להמשיך. לצערי אצלנו זה לא ככה. גם בגלל גילי אני מרגישה עוד יותר לבד. נפשית יש ימים יותר טובים ופחות. אני גם נגד תרופות ויותר בעד צמחים כמה שיותר טבעי. מקווה שלא אצטרך יותר מדי כדורים. רציתי לשאול אותך האם את מכירה מניסיון שלך נשים שיש להן אותה מחלה גידול נוירואנדוקריני במעי דק 3%-KI67 עם בלוטת לימפה אחת נגוע, מישהי שקיבלה זריקות מסוג Sandostatin, האם את יכולה להמליץ על נטורופת שמכיר את סוג סרטן הזה כי רוב לא מכירים, מוכר לך שם שלמה גובמן? סורי שמטרידה אותך בשבת ושיהיה לך שבוע מעולה

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם