נשירת שיער

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

02/09/2015 | 17:57 | מאת: ליאת בוזגלו

היי, אני בת 19, לפני כשלושה חודשים הבחנתי שיש לי נשירת שיער מאסיבית מאוד. חשוב לי לציין שזה קרה מספר ימים לאחר שהייתי כמה ימים במצב דיכאוני ומצב של לחץ. כל התקופה בסמוך להתחלת הנשירה התלוותה בהמון לחץ. אני מטופלת כמה שנים בפרוזק ולצערי אני לא נוטלת את התרופה באופן סדיר. עקב הלחץ והדיכאון חזרתי ליטול את התרופה באופן סדיר כלומר יומי. הלחצים נרגעו והכל הרגיש לי מאוזן אך הנשירה לא הפסיקה. הלכתי לבית טבע ורכשתי שמפו ומרכך טבעיים עם ביוטין אשר ידועים במניעת נשירה. הנשירה עדיין קיימת. ואני לא יודעת אם קיים קשר אבל לעיתים אני מסוחררת מאוד עד למצב שאיני יכולה לעמוד .לפני מספר ימים טופלתי במיון עי מומחה אף אוזן גרון אשר אמר שיש לי דלקת מאחורי האפרכסת , ציסטה מוגלתית תת עורית. לכן קיבלתי זריקת הרדמה מקומית ולאחר מכן טופלתי וקיבלתי מרשמים לאנטיביוטיקה (cefovit forte) ארבעה כדורים ביום אשר כל אחד 500 מג למשך שבעה ימים. אני מרגישה חלשה והמון סחרחורות. משום מה הנשירה נראית לי יותר מאסיבית עם נטילת האנטיביוטיקה.אני מאוד הייתי שמחה אם תגיד לי האם יש קשר בין כל הדברים? ומה אפשר לעשות כדי לעצור את הנשירה? המון תודה.

05/09/2015 | 00:05 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

הסבירות היא שהנישרה אינה מהאנטיביוטיקה. יש לטפל בנשירה ובגורמים לה. אשמח לסייע לאחר בדיקה ואבחון. דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין לייזר ודרמו-אסתטיקה www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין