קלובטאזול פרופיונאט - למרוח בכל הקרקפת?

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

20/08/2015 | 22:47 | מאת: מתן

שלום רופא העור נתן לי את התרופה "קלובטאזול פרופיונאט - תרימה". כתב שאמרח פעמיים ביום, למשך 10 ימים. הסיבה היא גרד בקרקפת ולפעמים כאבים חלשים. הגרד מופיע בכל הקרקפת - חוץ מהצדדים. האם מותר למרוח את התרופה בכל האזור שמגרד? כי כתוב בעלון של התרופה שאסור למרוח בשטח עור נרחב, אבל אני לא יודע אם זה נחשב שטח נרחב? תודה רבה.

21/08/2015 | 02:26 | מאת: גור

התרופה הזו לא תבריא אותך מכלום מדובר בסטרואידים חזקים והסטרואידים תמיד גורמים ליותר נזק מתועלת. מסיבה זו הוא הגביל אותך ל 10 ימים. זו תרופה רק למראית עין כי אין לרופא עור תרופות למחלות עור. אם אתה יכול תמנע בכלל ממריחת סטרואידים ותקרא בגוגל על נזקי סטרואידים. תהיה בריא וטוב ששאלת.

05/09/2015 | 00:11 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

ניתן למרוח על הקרקפת דר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין לייזר ודרמו-אסתטיקה www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין