קילוף עור בקצות האצבעות

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

07/10/2010 | 15:13 | מאת: טליה

שלום ד"ר א.פרידמן, ילד בן 10 בריא קילופי עור סימטרים בכל קצות האצבעות בשתי כפות הידים. ללא גרד, כאב או הפרשה ללא סימנים קלינים למחלה סיסטמית ויראלית או חידקית. מידי פעם אדמומיות גירודים ובעיקבותיהם פצעים באזור המרפקים והברכים שהוגדרו בעבר על ידי רופא עור כאקזמה,( למרות שלפי דעתי מדובר בסוג של אטופיק דרמטיטיס). האם במרבית המקרים מדובר בממצא בעל חשיבות רפואית הדורש טיפול, האם כחלק מהמופע האלרגי או שמע מדובר בתופעה אידיופאטית חולפת ? תודה על התיחסותך, ד"ר ט.מור

07/10/2010 | 22:52 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

ראשית כדאי לראות את הילד בכדי לאבחן על מה מדובר. שנית, המונח אקזמה הינו רחב מדי ויש לנסות ולהתקדם במורד משפך האבחנות ככל האפשר. זו התייחסותי ברובד העקרוני. מעבר לכך כמובן שאם קלינית לא ניתן לאבחן בודאות ניתן לבתע ביופסיה עורית שעשויה לתת כיוון אבחנתי טוב יותר. אשמח לסייע לך לאחר בדיקה. ד"ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין רפואה אסתטית www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין