כלמידיה- שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

24/02/2008 | 21:58 | מאת: אוריהו

אובחנתי לאחרונה כחולה בכלמידיה בבדיקת pcr. להערכתי נדבקתי לפני כ 3 חודשים. במשך תקופה זו טיפלתי באופן שוטף בבני התינוק כולל החלפת חיתולים, האכלה, מדידת חום (בפי הטבעת). במדה ולא הקפדתי על שטיפת ידיים לאחר נגיעה באברי מיני, או לאחר הטלת שתן, ולאחר מכן החלפתי חיתול לבני או מדדתי לו חום , האם קיים סיכוי שהוא נדבק ממגע יד לא נקייה שלי?. לאחרונה הבחנתי באדמומיות באזור פי הטבעת שלו. האם יש צורך לקחת אותו לבדיקה כלשהיא? אני מודאג מאוד

25/02/2008 | 23:18 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

איני חושב שיש מה לדאוג. נסה לשמור על היגיינה. זכור כי אין "חובת הדבקה" אלא רק אופציה כזו וכי זו מחלה המועברת בדרך מינית.

מנהל פורום רפואת עור ומין