שאלה על קונדילומה ???

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

13/07/2018 | 12:34 | מאת: אור

שלום! לפני כחודשיים נבדקתי לכל מחלות המין שיש - והכל יצא תקין. מאז לא קיימתי מגע מיני כלל. לפני כשנה יצא לי קרוב לאיבר המין (אני גבר) כמו סרח עור כזה ולא התייסתי אליו כל כך, עד שאתמול החלטתי ללכל לרופא עור. הרופא הסתכל בדיוק לשבריר השניה עם זכוכית מגדלת וקבע ישר כי זה קונדילומה. ע״פ הסתכלות בבדיקות הדם שערכתי לפני כחודשיים, שמתי לב שלא הופיעה שם בדיקה לhpv לכן איני יודע אם יש לי. בהנחה שזו באמת קונדילומה, מה הדברים הבריאותיים הכי חמורים שיכוליפ לקרות לי במידה ולא טיפלתי/אטפל בזה הרבה זמן? האם זה יכול לפגוע לי במשהו? או שמדובר בבעיה קוסמטית בלבד (הסרח עור/יבלת ויראלית) שעשוי להפריע לי? אשמח לדעת האם חובה עליי לטפל בזה כי אם לא זה מסכן חיים? בנוסף, שמעתי שאם לא מטפלים בזה זה יכול להתפתח לסרטן פי הטבעת אצל הגבר? האמנם? תודה.

18/07/2018 | 09:56 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

רצוי לטפל אחרת אתה עשוי להדביק. סרטן פי הטבעת היא אופציה כמו גם סרטן הלוע. אין צורך להמתין לתוצאות בדיקת דם אם קיימת אבחנה קלינית היא מספקת ורצוי להתחיל בטיפול. אתה מהווה סכנה לבנות זוג פוטנציאליות ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין