המנעות מהדבקה בפטרת ע"י נגיעה במשטחים

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

01/08/2017 | 17:01 | מאת: יואב

שלום, יש לי שאלה לגבי המנעות מהדבקה ע"י אדם שיש לו פטרת העור/צפורניים. הבנתי שכאשר האדם עצמו נוגע במקומות הנגועים הוא צריך להקפיד לרחוץ ידיים עם סבון. אך מה לגבי נגיעה עקיפה בסדינים או מגבות שהיו במגע עם מקום נגוע,והאדם עצמו או אדם אחר נוגע בהם בידיים (שאינן נגועות) ? , האם במקרים כאלו גם יש להקפיד לרחוץ ידיים בהקדם ? ב.קשה לי להבין את גודל סכנת ההדבקה,באופן טבעי חלקים מהעור נושרים מהרגל בקרבת המיטה,האם עבור מיטה של אדם שנגוע בעור הרגליים או הצפורניים בפטרת יש להמנע מללכת יחפים ולרחוץ ידיים עם סבון בנגיעה של הידיים (שלא נגועות) ? (הרצפה אינה לחה כמובן).. מהחשש שרופא עור אמר לי לגבי הדבקה אני שם לב שאני מרבה לרחוץ ידיים עם כל משטח אפשרי שהיה בו מגע או אפילו מגע דרך גרביים וכו',מצד אחד זה נראה מוגזם מצד שני זו מחלה זיהומית ולכן אני רוצה לדעת מה רמת הסכנה מהדבקה ועד כמה יש "לרוץ" ולשטוף ידיים.

01/08/2017 | 17:03 | מאת: יואב

*יש לציין שבסעיף ב' ,אני מדבר על נגיעה בריצפה (לא במיטה עצמה) שאין לה מגע ישיר עם איבר נגוע,אלא רק חלקים של עור (נגוע) שהיו עלולים ליפול בקרבה.

19/08/2017 | 23:31 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

מידתיות זה שם המשחק.. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין