שיזוף בשמש לעומת שיזוף במכון (שיזוף)

דיון מתוך פורום  רפואת עור ומין

18/04/2017 | 16:50 | מאת: יהודה

שלום, קראתי לאחרונה מאמר מאוניברסיטת harward לגבי שיזוף וציינו שיש בעיה בחשיפה לקרני uva ו uvb, גם מהשמש וגם במכון שיזוף וציינו שה uva במכון שיזוף נמצא בכמות חשיפה של פי 3 מאשר בחשיפה לשמש. העניין הוא שבמכון שיזוף נמצאים בערך 8 דק כדי לקבל תוצאה של שעתיים-שלוש בשמש. בהנחה שאחד מהדברים כן יקרה(או שיזוף בשמש או במכון שיזוף), ובהשוואה של הזמנים (8 דק לעומת שעתיים וחצי), עדיין עדיף 2-3 שעות בשמש ביום קייצי ממוצע נגיד? תודה רבה

06/05/2017 | 23:03 | מאת: ד"ר אכי פרידמן

בשני המקרים חשיפה לשמש מופרזת אינה מומלצת. יש לזכור כי מכוני שיזוף אינם מפוקחים. ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין דרמו-אסתטיקה ולייזר www.dr-acky.com

מנהל פורום רפואת עור ומין